Gud er min frelse, jeg er tryg, jeg frygter ikke, for Herren er min styrke og lovsang, han blev min frelse.
Esajas′ Bog 12,2

 

Det sker i de 5 sogne

Kunstudstilling Peter Hjort

Peter Hjorth LutherI oktober og november 2017 udstiller Peter Hjort 6 portrætter af Luther samt en række moderne ikoner i Hornbæk Sognegård. Peter Hjort kalder udstillingen ”Luther med ikoniserede abstraktioner”. Værkerne er topaktuelle, da vi i år fejrer 500-året for Reformationen.

Sognepræst Lisbeth Damgren Højen har interviewet Peter Hjort om udstillingen og introducerer i den forbindelse udstillingen med følgende ord: "Luther repræsenterer med sin person den dynamik, der er i kunst. Ja, man kan sige, at Luther var en livskunstner. Han havde en evne til at begå sig i livet, tænke og nyde. Han engagerede sig i livet, sit eget og andre menneskers. Randers-kunstneren Peter Hjort har fordybet sig i Luther og fremstillet seks forskellige portrætter: den vidende, livsnyderen, ordkløveren, den verdensorienterede, den samfundsorienterede og den aldrende."

Peter Hjort siger i interviewet om Luther-portrætterne: "Jeg betragter Luther som en kunstner, for det er jo der - i kunsten - man kan udfolde nye tanker og idéer. Jeg malede billederne i 499-året for Reformationen - det var sjovere. Egentlig var tanken i bedste Andy Warhol-stil at lave litografiske tryk og psykologisere over Luthers mange kunstneriske talenter. Men litografi var bekosteligt, så jeg valgte maleri, akryl på lærred. Psykologiseringen bestod i at inddrage Luthers mange talenter og lade dem bestemme baggrunden for portrættet. Martin Luther var teolog, delvis jurist, beherskede flere sprog skrev digte, spillede musik, bryggede øl og var en fabelagtig taler. Og igennem disse mange talenter abstraherer Luther sin tro."

Peter Hjort bor i Hornbæk. Han har udstillet i 50 år, lokalt og på statsanerkendte censurerede udstillinger samt forestået udsmykninger, bl.a. på Tradium.

Der afholdes fernisering på udstillingen lørdag den 30. september kl. 15.

hornbaek-2012-01

taanum-2012-01

borup-2012-01

kousted-2012-01

raasted-2012-02