Nej, den faste, jeg ønsker, er at løse ondskabens lænker og sprænge ågets bånd, ja, at du deler dit brød med den sultne
 Esajas' Bog 58,6-7 

Det sker i de 5 sogne

Kaffekoncert - 5. maj kl. 15-16

forår21Musik og poesi
Denne eftermiddag optræder en trio bestående af Clara Richter-Bæk, violin, Ulla Erml, klaver, og Dorthe Rosendahl, fortæller/sprogformer.

Programmet består af Johann Sebastian Bachs partita i E-dur for soloviolin, Selma Lagerlöfs legende „Rødhalsen“, et soloklaverstykke af Mozart og Beethovens „Forårssonate“ for violin og klaver.

Clara Richter Bæk er til daglig violinist i Randers kammerorkester og underviser i violinspil på Randers Musikskole. Ulla Erml er koncertpianist og underviser på Aarhus Musikskole. Dorthe Rosendahl er sprogformer og fortæller, og arbejder bl.a. sammen med Eurytmiensemblet Ildfuglen samt har undervisningvirksomhed.

Koncerten afholdes i Hornbæk Sognegård. Der er fri entré (kaffe 20 kr.)

 

Friluftsgudstjeneste 2. pinsedag

friluftsgudstjeneste fladbro2011Mandag den 21. maj kl. 14.00 i Fladbro Skov

Vi mødes til pinsegudstjeneste og efterfølgende kaffe ved „Påfuglehuset“ i skoven bag Fladbro Kro.

Otte sogne står i fællesskab for arrangementet: Øster Velling, Helstrup, Grensten, Kousted, Råsted, Borup, Tånum og Hornbæk Sogne.

Ved gudstjenesten medvirker sognenes præster, børnekor og spillemandsorkestret „Knap Så Rask“.

Efter gudstjenesten drikker vi kaffe, og menighedsrådene sørger for kage mv. Der er stole og bænke, men medbring evt. selv et tæppe.

I tilfælde af dårligt vejr flyttes gudstjenesten til Hornbæk Kirke og den efterfølgende kaffe til Hornbæk Sognegård. Se evt. flytning på www.grenstensogn.dk

Forårskoncert Hornbæk Kirke

forår4Lørdag den 26. maj kl. 15

Forårskoncert i Hornbæk kirke med Aksel Nielsen, cello,  Bjarne Stange Nielsen, violin, og Thomas Ede, orgel. 

Der spilles musik af bl.a. franskmanden Gabriel Fauré og nordmanden Edvard Grieg. Smukke stemningsfyldte melodier i skønne arrangementer!

Fri entré. Der serveres et glas vin i våbenhuset efter koncerten.
Bjarne Riis Nygaard

Bjarne Riis Nygaard Sneppe 020Kunstner og fotograf Bjarne Riis Nygaard har udstillet i Sognegården i efteråret 2016. Han fortæller følgende:

”Jeg er en person, der kan lide billeder. Jeg har altid arbejdet med billeder, først som kunstner og grafiker, senere også som fotograf”, siger
Bjarne Riis Nygaard. "Det at gå en tur med mit kamera i naturen, og iagttage naturens skatkammer, har været en god måde at stresse af på og få inspiration, og mediet har passet fint i forhold til at drive selvstændig virksomhed.”

Det, der fascinerer Bjarnee Riis Nygaard er, at billeder er et universelt sprog, der kan sige meget mere end mange ord. Ligegyldigt hvor man kommer hen i verden, og uanset sproget, er der billeder. Det gælder i alle tidsaldre, lige fra fortidens hulemalerier til nutidens facebook-opdateringer. ”Billeder er et universelt sprog, der forener os, også når vi ikke kan læse og skrive.  Man kan formidle hurtige og præcise budskaber med et foto. Man kan vise det anderledes, det skæve, og historien bag. Men for at kunne gøre det som fotograf, skal man selv være god til at bruge øjnene", siger Bjarne Riis Nygaard.

Bjarne Riis Nygaard er uddannet på kunstakademiet i Aarhus som grafiker, tegner og maler, og han har haft studieophold i Paris og Prag. Han har arbejdet som professionel kunstner i en årrække, indtil han startede sig eget firma i Randers. Bjarne Riis Nygaard er formand for Randers Art Week, og medlem af Prof Randers.

hornbaek-2012-01

taanum-2012-01

borup-2012-01

kousted-2012-01

raasted-2012-02