Gud er min frelse, jeg er tryg, jeg frygter ikke, for Herren er min styrke og lovsang, han blev min frelse.
Esajas′ Bog 12,2

 

Det sker i de 5 sogne

Foreningen Norden arrangerer


Mandag den 23. oktober kl. 19 i Hornbæk Sognegård

JohannesLarsen sagaf rdenForedrag om Island ved Vibeke Nørgaard Nielsen
I maleren Johannes Larsens fodspor til sagaøen Island .

Johannes Larsen foretog to rejser til Island for at tegne til det store værk De Islandske Sagaer, der udkom i 1930. To somre, i 1927 og 1930, stred Johannes Larsen sig på hesteryg gennem det barske islandske landskab. Formålet med turene var at lave pennetegninger til en nyudgivelse af De Islandske Sagaer, som vennen Johannes V. Jensen sammen med den islandske forfatter Gunnar Gunnarsson havde taget initiativ til. Godt 300 pennetegninger blev det til på de to rejser. Af dem blev omkring 200 anvendt i det færdige værk.

På baggrund af bl.a. Johannes Larsens store dagbogsmateriale og breve fra rejserne spinder forfatter Vibeke Nørgaard Nielsen en medrivende fortælling. Hun har læst Johannes Larsens dagbøger og har rejst i hans fodspor. Med billeder af den islandske natur og Johannes Larsens tegninger følger vi hans rute rundt til sagastederne.

I 2004 udgav Johannes Larsen Museet i Kerteminde Vibeke Nørgaard Nielsens bog Sagafærden. Den er genudgivet i 2016.

Fri entré. Kaffe 20 kr.
Arrangeret i samarbejde mellem Foreningen Norden og De Fem Sogne.
Alle er velkomne.


Kaffekoncert november 2017

billede Den Nye Salmetrio 1Lørdag den 4. november kl. 15-16 i Hornbæk Sognegård
Den Nye Salmetrio

Den Nye Salmetrio præsenterer en række af de nye salmer i spændende arrangementer med undertoner af både jazz og pop og med masser af solistiske indslag.

Trioen består af Anette Buonaventzen, sang, Pojken Flensborg, tangenter, og Ulrik Bust, saxofon.

Ud over trioens fine sammenspil, bliver der også rig lejlighed til at nyde de enkelte musikeres solistiske udfoldelser.

Pojken er uddannet som organist og har sit daglige virke i Skibet kirke. Han har spillet i en lang række jazz-sammenhænge, både som solist og som ”sidemand”. For tiden har han stor succes med orkestret ”Nordens tone”.

Anette har sunget professionelt i 20 år i både danske og internationale sammenhænge, med bigbands og symfoniorkestre såvel som små konstellationer og i mange forskellige genrer.

Ulrik har primært beskæftiget sig med rock, pop, blues, soul og rock’n’roll. Han har spillet og indspillet med en lang række forskellige danske og udenlandske artister som Peter Belli, Rock Nalle, Anne Linnet, Henning Stærk, Brian Poole, Lisa Ekdahl, Mitch Wood m. fl.

Fri entré (kaffe 20 kr.)


Kirketeateret Borup Kirke

Jens JødalOnsdag den 15. november kl. 17 i Borup Kirke
med efterfølgende spisning i Borup Præstegård

Den barmhjertige samaritaner
Familieforestilling med én skuespiller i 9 roller på 40 minutter! Kirketeateret leverer familieteater, når det er bedst!

Skuespiller Jens Jødal fremfører Jesu lignelse om ”Den barmhjertige samaritaner” i en særdeles underholdende og vedkommende udgave. Gennem en forestilling med masser af skør humor, hvor flere børn blandt tilskuerne kommer på scenen undervejs, giver Jødal samtidig publikum noget at tænke over.

Jødal fastholder børn (og voksne) fra først til sidst, og forestillingen har fået rigtig meget ros for sin sjove og skæve historiefortælling. Forestillingen vil publikum noget – uanset alder.

Målgruppe: Børn ca. 5 – 13 år, forældre og barnlige sjæle.
Varighed: Ca. 40 min.
Manuskript og skuespil: Jens Jødal.

Menighedsrådet er vært ved en lettere bespisning i Borup Præstegårdssal efter forestillingen. Der er fri adgang - ved indgangen tilkendegives, om man ønsker at deltage i bespisningen.

Alle er velkomne. Vi glæder os til at se jer!

Kunstudstilling Peter Hjort

Peter Hjorth LutherI oktober og november 2017 udstiller Peter Hjort 6 portrætter af Luther samt en række moderne ikoner i Hornbæk Sognegård. Peter Hjort kalder udstillingen ”Luther med ikoniserede abstraktioner”. Værkerne er topaktuelle, da vi i år fejrer 500-året for Reformationen.

Sognepræst Lisbeth Damgren Højen har interviewet Peter Hjort om udstillingen og introducerer i den forbindelse udstillingen med følgende ord: "Luther repræsenterer med sin person den dynamik, der er i kunst. Ja, man kan sige, at Luther var en livskunstner. Han havde en evne til at begå sig i livet, tænke og nyde. Han engagerede sig i livet, sit eget og andre menneskers. Randers-kunstneren Peter Hjort har fordybet sig i Luther og fremstillet seks forskellige portrætter: den vidende, livsnyderen, ordkløveren, den verdensorienterede, den samfundsorienterede og den aldrende."

Peter Hjort siger i interviewet om Luther-portrætterne: "Jeg betragter Luther som en kunstner, for det er jo der - i kunsten - man kan udfolde nye tanker og idéer. Jeg malede billederne i 499-året for Reformationen - det var sjovere. Egentlig var tanken i bedste Andy Warhol-stil at lave litografiske tryk og psykologisere over Luthers mange kunstneriske talenter. Men litografi var bekosteligt, så jeg valgte maleri, akryl på lærred. Psykologiseringen bestod i at inddrage Luthers mange talenter og lade dem bestemme baggrunden for portrættet. Martin Luther var teolog, delvis jurist, beherskede flere sprog skrev digte, spillede musik, bryggede øl og var en fabelagtig taler. Og igennem disse mange talenter abstraherer Luther sin tro."

Peter Hjort bor i Hornbæk. Han har udstillet i 50 år, lokalt og på statsanerkendte censurerede udstillinger samt forestået udsmykninger, bl.a. på Tradium.

Der afholdes fernisering på udstillingen lørdag den 30. september kl. 15.

Bjarne Riis Nygaard

Bjarne Riis Nygaard Sneppe 020Kunstner og fotograf Bjarne Riis Nygaard har udstillet i Sognegården i efteråret 2016. Han fortæller følgende:

”Jeg er en person, der kan lide billeder. Jeg har altid arbejdet med billeder, først som kunstner og grafiker, senere også som fotograf”, siger
Bjarne Riis Nygaard. "Det at gå en tur med mit kamera i naturen, og iagttage naturens skatkammer, har været en god måde at stresse af på og få inspiration, og mediet har passet fint i forhold til at drive selvstændig virksomhed.”

Det, der fascinerer Bjarnee Riis Nygaard er, at billeder er et universelt sprog, der kan sige meget mere end mange ord. Ligegyldigt hvor man kommer hen i verden, og uanset sproget, er der billeder. Det gælder i alle tidsaldre, lige fra fortidens hulemalerier til nutidens facebook-opdateringer. ”Billeder er et universelt sprog, der forener os, også når vi ikke kan læse og skrive.  Man kan formidle hurtige og præcise budskaber med et foto. Man kan vise det anderledes, det skæve, og historien bag. Men for at kunne gøre det som fotograf, skal man selv være god til at bruge øjnene", siger Bjarne Riis Nygaard.

Bjarne Riis Nygaard er uddannet på kunstakademiet i Aarhus som grafiker, tegner og maler, og han har haft studieophold i Paris og Prag. Han har arbejdet som professionel kunstner i en årrække, indtil han startede sig eget firma i Randers. Bjarne Riis Nygaard er formand for Randers Art Week, og medlem af Prof Randers.

hornbaek-2012-01

taanum-2012-01

borup-2012-01

kousted-2012-01

raasted-2012-02